Lezing Robin Walker over The Songhai Empire

Op zaterdag 8 april brengt Robin Walker, beter bekend als ‘The Black History Man’, in Amsterdam Zuidoost het oude West-Afrika weer tot leven in zijn presentatie ‘The Songhai Empire.’ In zijn presentatie zal hij ook uitleggen waarom de zwarte geschiedenis van essentieel belang is voor de intellectuele en psychologische ontwikkeling voor iedereen van Afrika, de Caraïben en van Zwarte Europese afkomst.

The Songhai Empire
Zijn presentatie geeft antwoord op de volgende vragen: ·Waarom is zwarte geschiedenis belangrijk voor het psychisch welbevinden?
Welk bewijs hebben we voor het reconstrueren van de oude West Afrikaanse geschiedenis?
Welke gebouwen, moskeeën en artefacten hebben The Songhai Empire overleefd?
Wat zijn de Timbuktu manuscripten en wat beschrijven ze?
Wie zijn de Dogon en welke wetenschappelijke ontdekkingen hebben ze gedaan?

Wie is Robin Walker?
Robin Walker schreef In 2006 het boek ‘When we ruled’ waarin hij de oude en middeleeuwse Afrikaanse geschiedenis op de meest uitzonderlijke wijze heeft weten te verbinden. ‘When we Ruled’ was een grote aanvulling op zijn eerdere boek ‘Roots of Black History.’ Hiermee heeft hij zijn reputatie als geschiedkundig docent gevestigd.

 

Meet & Greet
Voor en na het event kun je tijdens de Meet & Greet vragen stellen, gekochte boeken laten signeren en op de foto met Robin Walker. Er is ook een catering aanwezig en een ‘Mini Black Market.’

Reguliere ticketprijs is €25,-

 

Heb je vragen of wil je meer informatie, stuur een mail naar info@houseofkhepera.com of ga naar onze websitewww.houseofkhepera.com.Bovenkant formulier